Sto milijardi funti od Interneta

Bez autora
Oct 29 2010

Za privredu Velike Britanije Internet vredi 100 milijardi funti godišnje. Istraživanje koje je sproveo pretraživač Google, nalazi da Internet učestvuje za 7,2 odsto u britanskom bruto domaćem proizvodu i da bi, da je ekonomski sektor, bio peti najveći u zemlji.Taj sektor bio bi veći od građevinskog, saobraćajnog i komunalnog. Nekih 60 odsto od 100 milijardi funti godišnje se stvori iz potrošnje preko Interneta - sume koju korisnici uplaćuju na onlajn kupovine i na troškove svojih povezivanja i opreme za pristup mreži.

Sto milijardi funti od InternetaZa privredu Velike Britanije Internet vredi 100 milijardi funti godišnje, kaže se u danas objavljenoj studiji.

Istraživanje koje je sproveo pretraživač Google, nalazi da Internet učestvuje za 7,2 odsto u britanskom bruto domaćem proizvodu i da bi, da je ekonomski sektor, bio peti najveći u zemlji.

Taj sektor, navodi BBC, bio bi veći od građevinskog, saobraćajnog i komunalnog.

Nekih 60 odsto od 100 milijardi funti godišnje se stvori iz potrošnje preko Interneta - sume koju korisnici uplaćuju na onlajn kupovine i na troškove svojih povezivanja i opreme za pristup mreži.

Ostatak dolazi iz Internet infrastrukture, državnih troškova i čistog izvoza.

Britanija je, kaže izveštaj, vodeća zemlja u svetu u elektronskoj trgovini. Na svaku funtu potrošenu na uvoznu robu dolazi 2,8 funti izvoza.

Internet preduzeća imaju ključnu ulogu na britanskom tršištu rada, sa oko 250.000 zaposlenih.

U korišćenju Interneta Britanija je šesta na svetu, ispred Nemačke, SAD i Francuske. Na prvom mestu je Danska. Slede Južna Koreja, Japan, Švedska i Holandija.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik